Home » Belgie » Express.be » AB InBev lanceert cannabidiol-drank op Canadese markt


AB InBev lanceert cannabidiol-drank op Canadese markt

16 oktober 2019 Express.be

Fluent Beverage Company, een joint-venture tussen brouwer AB InBev en cannabisproducent Tilray, wil tegen december dit jaar in Canada alcoholvrije dranken met cannabidiol (CBD), een bestanddeel van marihuana, op de markt brengen. Het product zal mogelijk als een thee of een andere alcoholvrije drank in de winkelrekken verschijnen. 

Er zijn daarentegen geen plannen voor een cannabidiol-bier.

Onderzoek

Sinds oktober vorig jaar is het recreationeel gebruik van cannabis in Canada toegelaten. De toelating had in eerste instantie betrekking op onder meer zaden, planten en oliën, maar wordt nu uitgebreid tot andere toepassingen, zoals voedingsproducten of dranken. Fluent Beverage maakt daarvan gebruik om tegen eind dit jaar de lancering van een cannabidiol-drank op de Canadese markt aan te kondigen.

AB InBev en Tilray meldden in december vorig jaar de oprichting van de joint-venture Fluent Beverage. Beide partijen investeerden 50 miljoen dollar in de joint-venture. Bedoeling was dat Fluent Beverage onderzoek zou doen naar nieuwe dranken op basis van cannabidiol en tetrahydrocannabinol (thc), het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis. 

Nano-emulsies

“Wanneer men cannabidiol en tetrahydrocannabinol in een vloeistof mengt, dreigen deze producten op termijn afgebroken te worden,’ zegt Jorn Socquet, chief executive van Fluent Beverage. “Cannabis-dranken zijn meestal gebaseerd op oliën, die bijzonder moeilijk met water mengen. Onze onderzoekers hebben voor cannabidiol nu echter een oplossing gevonden.’

‘Daarvoor hebben ze gebruik gemaakt van nano-emulsies, een mengeling van vloeistoffen in extreem kleine druppels. Bij thc heeft men daarentegen hiermee nog geen succes geboekt. Dat product is veel onstabieler gebleken dan cannabidiol. Het onderzoek naar dranken op basis van thc gaat echter verder.’

De productie van de cannabidiol-dranken zal alvast niet tot nieuwe bieren leiden. ‘Er blijkt bij de consument geen interesse,’ zegt Socquet. De nieuwe portfolio zou daarentegen uit licht gezoete dranken of thee bestaan.

The post AB InBev lanceert cannabidiol-drank op Canadese markt appeared first on Express.

Lees meer..