Home » Belgie » Express.be » Amazon heeft 30.000 vacatures


Amazon heeft 30.000 vacatures

12 september 2019 Express.be

Het Amerikaanse technologieconcern Amazon heeft in de Verenigde Staten momenteel dertigduizend vacatures. Dat heeft de onderneming aangekondigd. Het bedrijf staat daarbij naar eigen zeggen voor de grootste rekruteringsgolf uit zijn geschiedenis. Amazon voegt eraan toe een brede waaier van profielen te zoeken. Het bedrijf hoopt de vacatures begin volgend jaar te kunnen ingevuld te hebben.

Amazon benadrukt daarbij ook dat de openstaande betrekkingen enkel met voltijdse functies verband houden. Tijdens piekperiodes – onder meer rond kerstmis – huurt het concern immers meestal ook grote aantal tijdelijke magazijnmedewerkers en chauffeurs in.

Krappe arbeidsmarkt

“De vacatures zijn een signaal van de uitbreiding die de activiteiten van Amazon kennen,” zegt Karen Weise, technologie-specialiste bij de Amerikaanse krant New York Times. “Die groeit tekent zich bovendien af tegen de achtergrond van een bijzonder krappe Amerikaanse arbeidsmarkt. Daardoor is het aantrekken van bijkomend personeel niet eenvoudig.”

“De voorbije herfst kondigde Amazon daarom al aan het minimumloon in zijn magazijnen tot 15 dollar per uur op te trekken. Eerder deze zomer meldde de onderneming bovendien een investering van 700 miljoen dollar om ongeveer een derde van zijn Amerikaanse personeel om te scholen.”

“Met de omscholing hoopte de onderneming in eigen kring medewerkers met hogere vaardigheden te vormen,” aldus Weise. “Op die manier kon de onderneming vermijden op de arbeidsmarkt naar die expertises massaal op zoek te moeten gaan.”

De Verenigde Staten kenden in augustus van dit jaar een werkloosheidsniveau van 3,7 procent. Dat was het laagste niveau in bijna vijftig jaar. Wereldwijd had Amazon eind juni 653.000 vaste werknemers in dienst. Minder dan 50 procent van dat personeelsbestand is in de Verenigde Staten actief.

Ruimschoots de helft van de vacatures heeft met technisch gerichte functies te maken. Ongeveer een kwart heeft betrekking op magazijnwerk.

Cloud

Amazon heeft recent te kennen gegeven een belangrijke investeringscyclus voor te bereiden. De onderneming wil immers zijn aanwezigheid in een aantal nieuwe sectoren verder versterken. Een voorbeeld daarvan zijn onder meer cloudcomputing en nieuwe technologieën op het gebied van logistiek en transport.

Het bedrijf kondigde aan op verschillende Amerikaanse locaties wervingsdagen te zullen organiseren. Onder meer worden kandidaten gezocht in Seattle, waar Amazon zijn hoofdkwartier heeft. In Dallas en Chicago zou de onderneming vooral op zoek naar specialisten in cloudcomputing en de ondersteuning voor zakelijke klanten.

Vacatures in Nashville zouden grotendeels te maken hebben met een belangrijk logistiek centrum dat het concern ter plaatse uitbouwt. In Boston zouden de nieuwe posities in belangrijke mate zijn gelinkt aan Alexa, de persoonlijke assistent van Amazon.

The post Amazon heeft 30.000 vacatures appeared first on Express.

Lees meer..