Home » Belgie » Express.be » Porsche meest lucratieve wagen van 2019


Porsche meest lucratieve wagen van 2019

13 september 2019 Express.be

De Porsche 911 was de meest lucratieve auto die vorig jaar wereldwijd op de markt is gebracht. Het model vertegenwoordigde slechts 11 procent van de totale verkoop van Porsche, maar nam wel bijna 30 procent van de totale winsten van de Duitse sportwagenbouwer voor zijn rekening. Dat blijkt uit een analyse van Bloomberg Intelligence.

De Porsche 911 ging in de rangschikking concurrenten zoals de Ferrari F8 Tributo, de Aston Martin DBX, de Mercedes-Benz GLE en de BMW X5 vooraf. Ook al deze types lieten volgens Bloomberg opmerkelijke winstmarges optekenen.

Opties

“De Porsche 911 beschikt over een bijzonder winstgevend basismodel,” zegt Michael Dean, autospecialist bij Bloomberg Intelligence. “Wanneer bijkomende opties ter sprake komen, lopen die marges echter nog veel hoger op. Onder meer de installatie van keramische remmen en turbosystemen kunnen de prijs van de auto gevoelig opdrijven.”

“De turbo-varianten alleen al hebben Porsche ongeveer 500 miljoen dollar extra winsten opgeleverd. Bovendien is de jongste generatie van de Porsche 911 met een basisprijs van 97.400 dollar al gevoelig duurder dan zijn voorganger, die zich ook al bijzonder winstgevend toonde.”

Dean wijst erop dat China voor de Porsche de grootste markt is. “Bovendien situeert het merkt zich in het hoogste prijssegment,” benadrukt hij. “Daarmee blijft het merk grotendeels immuun voor de problemen die de Duitse automarkt momenteel doormaakt.”

De Duitse autoverkoop is tot het laagste niveau van dit decennium teruggevallen. Mercedes-Benz en BMW lijden onder de handelsoorlogen, terwijl Volkswagen nog altijd de gevolgen van het dieselschandaal ondervindt.

Fascinatie

Porsche verkocht vorig jaar 256.255 nieuwe wagens. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover het jaar voordien. Bij de Porsche 911 was er echter een toename met 10 procent tot 35.573 exemplaren. Het model boekte daarmee een grotere verkoop dan de gezamenlijke afzet van Bentley, Ferrari, Aston Martin en Lamborghini.

“De Porsche 911 blijft het publiek ook nu nog altijd even sterk fascineren als altijd al het geval is geweest,” gaf Detlev von Platen, bestuurslid van de Duitse sportwagenconstructeur, in een commentaar aan.

Verwacht wordt dat het aandeel van het model in de totale winst van Porsche de volgende jaren nog verder zal oplopen. Bij sommige varianten worden winstmarges van meer dan 50 procent verwacht.

Porsche maakte verder bekend te verwachten dat zijn elektrische model Taycan pas over vier jaar winstgevend zal worden.

The post Porsche meest lucratieve wagen van 2019 appeared first on Express.

Lees meer..