Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » AF-KLM ziet vrachtvervoer verder wegzakken


AF-KLM ziet vrachtvervoer verder wegzakken

14 november 2019 Nieuwsbladtransport.nl

Het vrachtvervoer van Air France-KLM is door het dalende aanbod in de wereldmarkt verder verslechterd. Het aantal tonkilometers vracht daalde in oktober met 7,2%, terwijl de beladingsgraad met maar liefst 5% afnam.

Dat blijkt uit de laatste vervoerscijfers van het gemeenschappelijk Frans-Nederlandse vrachtbedrijf. Het aanstaande vertrek van topman Marcel de Nooijer van AF-KLM Cargo naar zusterbedrijf Transavia zal dan ook een afscheid zijn met sterk dalende luchtvrachtcijfers.

Afname vooral in Parijs

De onderliggende cijfers van Air France Cargo en KLM Cargo laten wel zien dat het afnemend vrachtvervoer de laatste maand vooral in Parijs is te vinden. Zo daalde bij het Franse vrachtbedrijf het aantal vrachttonkilometers met 9% bij een afnemende capaciteit van 1,5%. De optelsom van die twee factoren leverde een beladingsgraad op die, met ruim 52%, zo’n 4,3% procentpunt had verloren.

Bij KLM Cargo steeg juist de vrachtcapaciteit met 2,8%, terwijl het verlies aan vrachttonkilometers op 5,7% lag. Dat leidde tot een beladingsgraad die 5,8% onder het niveau van oktober 2018 lag.

Met nog twee maanden te gaan is het totale vrachtvervoer bij de KLM afgenomen met 3,4% bij een daling van de benuttingsgraad met 2,4%. Air France Cargo wist door een goede eerste helft het vrachtvervoer van vorig jaar nog te evenaren en zag de beladingsgraad met slechts 1,3% afnemen.

Lees meer..