Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » American schikt postfraude met afkoopsom van 22 miljoen


American schikt postfraude met afkoopsom van 22 miljoen

22 augustus 2019 Nieuwsbladtransport.nl

American Airlines heeft met het Amerikaanse ministerie van Justitie een schikking getroffen van 22,1 miljoen dollar, om verdere strafvervolging af te kopen rond het gesjoemel met de bestelgegevens van internationale postzendingen van US Postal Services (USPS).

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij was in het kader van dit postcontract verplicht met elektronische scans precieze transport- en afleverdata van de vervoerde postcontainers aan te leveren bij de opdrachtgever.

Zo kan USPS checken of zendingen niet te laat en op de verkeerde bestemming zijn afgeleverd. Dat gebeurde blijkens het onderzoek van het ministerie van Justitie en de postinspectie onder meer met vervalste bestelgegevens of helemaal niet.

Nieuwe procedures

American Airlines zegt in een reactie ‘blij te zijn met de schikking’. Volgens de luchtvaartmaatschappij ging het bij de ‘beschuldigingen’ om een oude zaak en is er inmiddels geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en procedures, waardoor de vervoerder volledig voldoet aan de contractvoorwaarden van de USPS.

Lees meer..