Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » APS en iBarge samen in huwelijksbootje We Barge


APS en iBarge samen in huwelijksbootje We Barge

19 september 2019 Nieuwsbladtransport.nl

Vanaf 1 oktober gaan APS en iBarge samen verder door het leven onder de naam We Barge. Het nieuwe fusiebedrijf zal dan de grootste binnenvaartoperator in de haven van Antwerpen zijn.

IBarge organiseert shuttletransporten tussen stouwerijen en maritieme terminals. Het beschikt hiervoor over zes lichters en twee duwbakken. Tot 2015 stond het bekend als MCC.

APS maakt, met drie lichters en evenveel duwbakken, deel uit van Manuport Logistics. Het vervoert vooral vrachten tussen containerterminals. Beide bedrijven werken niet alleen in de haven van Antwerpen, maar ook op de binnenvaartwegen in het hinterland.

IBarge verandert zijn naam in We Barge en neemt van Manuport Logistics de activiteiten van APS over. Manuport Logistics stapt in het aandeelhouderschap van IBarge / We Barge.

Toenemende congestie

De fusie is ingegeven door de toenemende congestie op de diepzeekaaien. Het nieuwe bedrijf zal in staat zijn om op jaarbasis 450.000 teu te behandelen. We Barge zal werken vanuit het huidige hoofdkantoor van iBarge in Merksem, onder leiding van Olivier De Smedt, de huidige ceo van iBarge.

‘In december wordt de gezamenlijke vloot uitgebreid met een extra lichter. Die is nu in aanbouw en krijgt een capaciteit van 260 teu. Daarmee komt de totale capaciteit van de vloot op 3.000 teu,” aldus De Smedt.

Lees meer..