Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Bank noemt Schenker en Hellmann als volgende prooi voor DSV


Bank noemt Schenker en Hellmann als volgende prooi voor DSV

6 december 2019 Nieuwsbladtransport.nl

Na de recente overname van Panalpina door DSV is de koophonger van de Deense expediteur nog steeds niet gestild. Vooral in het landvervoer willen de Denen zo snel mogelijk na het afronden van de fusie met Panalpina weer aankopen verrichten. Volgens de investeringsbank Berenberg komen daarvoor in een studie drie Duitse expediteurs in aanmerking: DB Schenker en de familiebedrijven Hellmann Worldwide en Dachser.

De Duitse zakenbank is daarbij in het rapport voorbij gegaan aan de omstandigheid of deze drie expeditiebedrijven wel in de etalage staan. De overname van het Zwitserse Panalpina heeft echter laten zien dat ook bedrijven die lange tijd ‘not for sale’ stonden, ook voor het grote geld kunnen vallen.

Plausibel

DB Schenker lijkt daarbij van de drie genoemde overnamekandidaten het meest te passen in een toekomstig acquisitie-scenario. Geruchten over een mogelijke beursgang van de logistieke dochter van de Deutsche Bahn circuleren al enige tijd. Hiermee zou DB zijn schuldenberg af kunnen bouwen.

Volgens Berenberg is het ‘plausibel’ dat de eigenaren eerder naar een verkoop kijken van DB Schenker dan kiezen voor een omslachtige beursgang. Daarbij zou een koop van de Duitse expediteur ‘DSV met afstand de grootste expediteur van de wereld maken’, aldus de bank.

Qua jaaromzet (17 miljard euro) is DB Schenker twee keer zo groot als DSV Panalpina. ‘Maar wij denken dat het mogelijk is voor DSV om dit te verteren’, voegt de bank eraan toe. Daarnaast zegt de bank in de studie dat DSV eventueel gaat voor een werkmaatschappij van Schenker. Te denken valt aan het landvervoer, dat goed is voor 40% van de omzet.

Hellmann

Familiebedrijf Hellmann Worldwide Logistics is volgens Berenberg ook interessant voor DSV, ofschoon de bank eraan toevoegt dat het weinig ‘inzicht’ heeft of de familie wel bereid is om het concern te verkopen’.

Met een omzet van 3,2 miljard euro, 924.000 teu en 557.000 ton aan luchtvracht ‘past het bedrijf goed bij DSV’, aldus de bank. Daarbij haalt Hellmann bijna een derde van de omzet uit het wegvervoer. Contractlogistiek in de VS en China maken Hellmann ook interessant voor de Denen.

Dachser

Dachser heeft vergelijkbare voordelen voor DSV als Hellmann, stelt de bank verder. Ook hier is het echter de vraag of de familie  inclusief de 57-jarige algemeen directeur en kleinzoon van de oprichter, wel wil verkopen.

Lees meer..