Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Beurswaarde vrachtmaatschappij Atlas Air is verdubbeld


Beurswaarde vrachtmaatschappij Atlas Air is verdubbeld

7 augustus 2020 Nieuwsbladtransport.nl

De sterk gestegen vrachttarieven en het tekort aan capaciteit lijkt de grote internationale vrachtvervoerders weer interessant te maken voor durfinvesteerders. Zo verdubbelde de koers van het Amerikaanse vrachtvervoerder Atlas Air sinds begin van dit jaar op de Amerikaanse NASDAQ van 27,73 dollar naar 55.72 dollar per aandeel vorige week. 


De Amerikaanse investeerder Greenlight Capital heeft intussen ‘een substantieel belang’ genomen in de Amerikaanse vrachtmaatschappij, meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Voor het fonds is de vrachtmaatschappij, dat onder meer op grote schaal pakjes vliegt voor Amazon en DHL, plotseling een mooi investering vanwege het gebrek aan vrachtcapaciteit in de markt. Daarnaast wordt Atlas door airlines zonder eigen vrachtvloot ingehuurd en voert het steeds meer vrachtcharters uit voor de netwerkexpediteurs die bij de luchtvaartmaatschappijen niet voldoende belly-capaciteit kunnen inkopen.

Spekkoper

Door de coronacrisis is rond de 90% van de passagiersvluchten, goed voor 50% van de mondiale vrachtcapaciteit, weggevallen. Dat maakt de luchtvrachtmodaliteit voorlopig het speelveld van een beperkt aantal gespecialiseerde vrachtmaatschappijen zoals Atlas en AirBridgeCargo, de expresvervoerders (UPS, DHL en FedEx en enkele airlines met een grote vrachtvloot zoals Lufthansa.

Over de komende drie jaar verwacht Greenlight verder niet dat er nog veel nieuwe vrachtvliegtuigen  zullen worden gebouwd. Zo liet vliegtuigfabrikant Boeing onlangs weten te stoppen met de productie van de laatste B747-8F. Nog dertien worden er gebouwd voor UPS. Dan stopt de productie.

Daarnaast zullen er ook gelet op de hoge kosten en de lange productietijden weinig oude passagiersvliegtuigen worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig, verwacht de analist/investeerder. Wie dan nu belangen verwerft in het luchtvrachtvervoer is over de komende jaren spekkoper, aldus de belegger.

pfreighters

Ook verwacht de investeerder dat zogeheten pfreighters, passagiersvliegtuigen die alleen vracht vliegen, een tijdelijk fenomeen zal zijn. De kosten om deze vliegtuigen te blijven inzetten in de vrachtmarkt zijn 2,5 keer zo groot vergeleken met die van vrachtvliegtuigen, heeft Greenlight berekend. Die hoge kosten zitten vooral in de beperkte vrachtcapaciteit van deze passagiersvliegtuigen zonder stoelen en het omslachtige laad-en losproces, doordat er geen laadvloer met rollerbedden en een vrachtdeur aanwezig is. De belegger heeft ook gezien dat het aantal pfreighters op de drukke Chinese exportmarkt de laatste tijd is gehalveerd.

Er zal de komende tijd dan ook een ‘historisch gebrek’ aan vrachtcapaciteit zijn en blijven, luidt de stellige overtuiging van het investeringsfonds. Een tekort betekent constante hoge vrachtprijzen. Die lagen volgens de Greenlight in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 100% boven die dezelfde periode vorig jaar en dalen nauwelijks. De verwachting is dan ook dat Atlas Air zijn inkomsten ( per aandeel vorig jaar 5,24 dollar) stevig zal kunnen verhogen.

Lees meer..