Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » CargoLogicAir moet vliegtuigen aan de grond houden


CargoLogicAir moet vliegtuigen aan de grond houden

26 februari 2020 Nieuwsbladtransport.nl

De Britse vrachtmaatschappij CargoLogicAir (CLA) zou deze week zijn honderd medewerkers hebben ontslagen, nadat de Britse luchtvaartdienst CAA de vluchten van de vervoerder had opgeschort.

Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Amerikaanse analist CargoFacts op haar website. CAA zou het besluit hebben genomen na een aanwijzing van de Europese dienst voor de vliegveiligheid EASA.

Het zou daarbij zou het gaan over een zogeheten ‘level 1 finding’ over een ‘gebrekkige financiering van de vrachtmaatschappij, dat via een Britse holdingmaatschappij onderdeel is van de Russische Volga-Dnepr Group.

CLA schrapte in november vorig jaar al haar lijndiensten en was de laatste tijd alleen nog actief op de chartermarkt. Daarnaast meldde het eind vorig jaar de vrachtvloot van drie B747-400F’s en een B747-8F te halveren. Een B747-400F is daarna verkocht aan Cargolux, melden de Britse vakmedia.

Volgens diverse berichten heeft CLA sinds 9 februari van dit jaar geen vrachtvluchten meer uitgevoerd. De Britse CAA spreekt intussen geruchten tegen dat de vliegvergunning van CLA zou zijn ingetrokken.

Lees meer..