Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Contractlogistiek en zeecontainers stuwen winst Agility


Contractlogistiek en zeecontainers stuwen winst Agility

15 augustus 2019 Nieuwsbladtransport.nl

Agility wist de nettowinst over het tweede kwartaal met ruim 8% te verbeteren naar 63,7 miljoen euro, ondanks een lager volume aan luchtvrachtzendingen. De omzet ontwikkelde zich ook positief voor de logistiek dienstverlener uit Koeweit en steeg met 3,2% naar 1,16 miljard euro.

Voor de eerste helft van dit jaar lag de omzet op 2,2 miljard (2,5%). De nettowinst over die periode kwam uit op 123,5 miljoen euro (7,7%).

De divisie Global Integrated Logistics zag de netto-omzet door valuta-effecten met 4% stijgen naar 204,6 miljoen euro, door betere cijfers bij de containervervoer en de contractlogistiek. Daar stond een minder resultaat tegenover bij de verkoop van luchtvracht. De omzet uit die activiteit nam met 1,8% af in het tweede kwartaal. Het volume slonk met 8%, maar hogere tarieven compenseerden deels het verlies aan tonnage, zegt Agility.

Contractlogistiek

Het volume aan zeecontainers ontwikkelde zich positief de afgelopen maanden geholpen door een betere vraag in Azië, Noord-Amerika, Koeweit en Egypte, aldus de directie. Contractlogistiek (Agility Logistics Parks) liet een sterke omzetgroei zien van 15%.

Onder meer in het thuisland, Saoedi-Arabië en Afrika heeft Agility eerder al plannen aangekondigd om het aantal vierkante meter aan opslag dit jaar sterk uit te bouwen. Verder wordt bijna 100 miljoen euro gestoken in een verdere digitalisering van de expeditie-activiteiten.

Lees meer..