Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Corona-uitbraak in Duits pakketdepot UPS


Corona-uitbraak in Duits pakketdepot UPS

29 mei 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Rond de 72 medewerkers van het UPS-depot in het Duitse Langenhagen bij Hannover zijn besmet met het coronavirus. Das hebben de lokale Duitse autoriteiten gemeld. In het betreffende pakketcentrum van UPS werken rond de 1.000 medewerkers. 

Het is de tweede uitbraak van het coronavirus in een pakketcentrum in Duitsland.. Eerder moest een sorteercentrum van pakketdienst DPD zijn deuren sluiten. In het UPS-centrum zijn nadere hygiene-maatregelen ingevoerd, zoals het dragen van mondmaskers.

Koeriers niet besmet

De Duitse autoriteiten melden verder dat bij een eerste test is gebleken dat het voorlopig alleen gaat om de sorteerders in het depot en dat de koeriers van UPS, die de pakketten uitleveren, niet zijn besmet. Er is dan ook geen gezondheidsrisico voor huishoudens die de pakketten ontvangen.

De gezondheidsdienst van de regio Hannover vermoedt een verband tussen de besmetting in het UPS-centrum en een eerdere uitbraak in een kinderopvangcentrum en school. Ouders van de kinderen zouden werkzaam zijn voor UPS in Langenhagen.

Verdere test

De eerste besmetting werd medio mei geconstateerd in het depot van UPS, maar het aantal gevallen met het coronavirus is deze week sterk gestegen, heet het in een verdere toelichting. De gezondheidsautoriteiten gaan in het centrum de diverse afdelingen nader onderzoeken op het naleven van de veiligheidsmaatregelen. Vrijdag komt er ook ook een tweede onderzoek onder het personeel of de besmetting zich verder heeft verspreid of juist afneemt.

Lees meer..