Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » ‘Coronacrisis kan carriers ruim 23 miljard dollar kosten’


‘Coronacrisis kan carriers ruim 23 miljard dollar kosten’

6 april 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Als containerrederijen een keldering van de tarieven niet kunnen voorkomen, kan dat leiden tot een enorm verlies van ruim 23 miljard dollar. Dat schrijft analistenbureau Sea Intelligence in een nieuwe analyse.

Tot dusver zijn de tarieven van de containerrederijen in het eerste kwartaal op een normaal niveau gebleven. Dit ondanks de uitbraak van het coronavirus, waardoor de volumes wereldwijd onder druk werden gezet. Of de tarieven op een normaal niveau blijven in de komende maanden, is nog maar de vraag.

Volgens Sea Intelligence zijn er twee scenario’s mogelijk. In de meest optimistische versie houden de rederijen de prijzen op een normaal niveau. Dit vraagt van alle partijen echter veel discipline, merkt het onderzoeksbureau op. Dit is in het eerste kwartaal van 2020 gelukt, maar historisch gezien houden container carriers uiteindelijk vaak toch hun eigen strategie erop na.

World Trade Center

Voor de analyse heeft Sea Intelligence gekeken naar de tariefontwikkelingen tijdens twee crises die zich de afgelopen twintig jaar hebben voorgedaan. Ten eerste de recessie die volgde na de aanslag op het World Trade Center in New York in 2001 en ten tweede de financiële crisis die in 2008 uitbrak. Het tariefniveau daalde destijds respectievelijk met 16 en 23%.

‘In het ergste geval, wanneer het volumeverlies van 10% wordt gecombineerd met dezelfde kelderende tarieven als in 2009, zouden carriers uitkomen op een verlies van 23,4 miljard dollar. Dit scenario gaat zelfs nog uit van een tariefwijziging van 0% in het eerste kwartaal van 2020’, aldus Sea Intelligence.

De vijftien grootste rederijen hebben de afgelopen acht jaar een gezamenlijke winst van in totaal 20,9 miljard dollar behaald. Als het negatiefste scenario werkelijkheid wordt, is dit voor de sector vanzelfsprekend een grote uitdaging, aldus het analistenbureau.

Lees meer..