Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Coronavirus treft Belgische rederij


Coronavirus treft Belgische rederij

14 februari 2020 Nieuwsbladtransport.nl

De uitbraak van het coronavirus in China vertraagt de financiële waarborg voor de drijvende lng-fabriek Tango. Hierdoor moet de eigenaar, de Belgische rederij Exmar, overbruggingskredieten aanspreken voor de financiële afwikkeling van een ander lng-project, een hervergassingsponton.

De nog vrij te geven waarborg is goed voor 40 miljoen dollar. Volgens Exmar is het uitstel te wijten aan ‘merendeels administratieve punten’. Die konden nog niet worden afgewerkt, omdat de bevoegde Chinese overheden sinds de uitbraak van het virus gesloten zijn.

Arbitrage

Exmar kan het geld goed gebruiken voor de financiering van het hervergassingsponton, dat het aanvankelijk had verhuurd aan grondstoffenhandelaar Gunvor, maar uiteindelijk leaste aan CSSC Shipping, een dochteronderneming van China State Shipbuilding. Gunvor legde zich hier niet bij neer. Beide partijen zijn hierover verwikkeld in een arbitrageprocedure kwam.

Door de coronaproblemen zag Exmar zich genoodzaakt haar uitstaande overbruggingskredieten te verlengen tot eind februari en die van een andere financiële verplichting tot midden maart.

Lees meer..