Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Doek lijkt te vallen voor CargoLogicAir


Doek lijkt te vallen voor CargoLogicAir

28 februari 2020 Nieuwsbladtransport.nl

De Britse vrachtmaatschappij CargoLogicAir (CLA) heeft voor onbepaalde tijd alle vrachtvluchten gestaakt. Dat bevestigt de vrachtvervoerder. Tevens is de vliegvergunning voor een periode van drie maanden opgeschort. 

Eerder deze week was al bekend geworden dat de maatschappij sinds 9 februari zijn vrachtvliegtuigen aan de grond houdt.

In een kort bericht meldt CLA dat de reden voor het stopzetten van de vluchten een direct gevolg is van de ‘dramatisch teruggang in de vraag’ naar capaciteit door de coronacrisis in China. ‘Daardoor vindt CLA het ontzettend moeilijk om de commerciële diensten te continueren.’

Reorganisatie

De maatschappij voegt eraan toe dat het na een reorganisatie eind vorig jaar, waardoor de vrachtvloot werd gereduceerd van vier naar twee vrachtjumbo’s, zich grotendeels heeft gericht op de Chinese markt.

CLA meldt tevens dat het de contractuele, financiële en wettelijke verplichtingen zal nakomen. Het zegt verder in nauw contact te staan met de Britse luchtvaartdienst (CAA) ‘voor een zo veilig mogelijke transitieperiode’.

Veiligheidsrisico’s

Eerder meldde de CAA dat na aanwijzingen van de Europese dienst voor de vliegveiligheid EASA de vrachtvliegtuigen van CLA aan de grond werden gehouden. De achterliggende reden voor de maatregel zouden veiligheidsrisico’s zijn die verband houden met de financiering van de vrachtmaatschappij.

Verder heeft de CAA op 27 februari de vliegvergunning (AOC) opgeschort voor drie maanden tot eind mei. Dat zou op verzoek van CLA zelf zijn gebeurd, aldus de dienst.

Netto-verlies

CLA is gevestigd op de luchthaven van London Stansted en werd vier jaar geleden opgericht. Via een Britse holding is de vrachtvervoerder onderdeel van de Russische luchtvrachtgroep Volga-Dnepr. Ook de grote vrachtmaatschappij AirBridgeCargo behoort tot die groep.

CLA leed in 2017 een netto-verlies van 2,5 miljoen pond (2,91 miljoen euro). Een jaar later lag dat verlies op 18 miljoen pond bij een omzet van 218 miljoen pond. Over het boekjaar 2019 zijn nog geen financiële cijfers gepubliceerd.

Lees meer..