Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Duitsland ‘Europameister’ in export gebruikte trucks, Nederland tweede


Duitsland ‘Europameister’ in export gebruikte trucks, Nederland tweede

13 juni 2019 Nieuwsbladtransport.nl

Duitsland exporteerde vorig jaar voor een waarde van 3,2 miljard euro aan gebruikte trucks en andere bedrijfsvoertuigen. Nederland kwam als exporteur van ‘tweedehandsjes’ op plaats twee, met 1,4 miljard euro.

België behaalde vorig jaar de derde plaats met een export van zowat een miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van online marktplaats Tradus die zijn gepubliceerd op de beurs Transport Logistic in München. De meeste gebruikte vrachtauto’s worden door deze landen overgedaan aan gebruikers in Midden- en Oost-Europa.

Nederland ‘importkampioen’

Aan de importkant bereikte Nederland zelfs de eerste plaats, direct gevolgd door Polen en, op plaats 3, Duitsland. Die grote Nederlandse invoer is echter vooral doorvoer/wederuitvoer, via de haven van Rotterdam.

Polen neemt een belangrijk deel van de gebruikte voertuigen zelf op, maar levert ze ook weer door aan landen als Roemenië en Bulgarije, zegt Joost Goedhart, die bij Tradus verantwoordelijk is voor de Europese marktplaatsactiviteiten.

Tradus maakt voor zijn publicatie gebruik van cijfers van de statistische bureaus Eurostat, CBS en het Duitse Destatis. Het bedrijf noemt de interne Europese handel in gebruikte bedrijfsvoertuigen een interessante markt, omdat het wegvervoer in het werelddeel sterk stijgt en steeds meer Oost-Europese landen daarin een groot aandeel krijgen.

Lees meer..