Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Elisabeth Post nieuwe voorzitter TLN


Elisabeth Post nieuwe voorzitter TLN

22 maart 2019 Nieuwsbladtransport.nl

Elisabeth Post wordt de nieuwe voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. Post werd vrijdag door de ledenraad van TLN benoemd voor een periode van vier jaar. Zij is nu nog gedeputeerde in de provincie Noord-Holland. Op 1 mei gaat ze van start in haar nieuwe functie.

Post volgt Arthur van Dijk op, die na vijf jaar voorzitterschap in januari 2019 afscheid nam. Hij ging in omgekeerde richting als Post. Hij is namelijk nu in Noord-Holland Commissaris van de Koning.

Elisabeth Post (1965) heeft 25 jaar ervaring in de politiek en was de laatste tien jaar gedeputeerde. Als provinciebestuurder was zij verantwoordelijk voor financiën, mobiliteit en zeehavens. Daarvóór was ze onder meer namens de VVD lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland en fractievoorzitter in de Hilversumse gemeenteraad.

‘Als gedeputeerde heb ik me veel bezig gehouden met mobiliteit: met de aanleg van wegen, met het voorkomen van files, met zorgen dat iedereen goed kan doorrijden. Het is een uitdaging waar ik heel graag mee aan de slag ga. Ik weet wat ondernemers drijft en voel me sterk verbonden met de sector’, licht Post toe.

Politiek netwerk

Het bestuur van TLN was op zoek naar een krachtige voorzitter, met een hart voor ondernemers en met een goed netwerk in de politiek. Met Post denkt de belangenorganisatie die persoon gevonden te hebben.

‘Ze heeft in haar loopbaan altijd gestreden voor ondernemend Nederland. Ze weet hoe de politiek werkt en kent op zowel regionaal als landelijk niveau de juiste mensen. Zij kan er dus goed voor zorgen dat politiek en overheid luisteren naar wat ondernemers in transport en logistiek nodig hebben om Nederland draaiende te houden’, zegt waarnemend TLN-voorzitter Wim Pot.

Lees meer..