Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » EP neemt nieuwe regels veiligheid wegvervoer aan


EP neemt nieuwe regels veiligheid wegvervoer aan

17 april 2019 Nieuwsbladtransport.nl

Het Europees Parlement is akkoord gegaan met invoering van nieuwe regels voor de veiligheid in het wegverkeer. Ze moeten in 2022 van kracht worden.

Zo moet er een automatische noodrem komen, een systeem in personenauto’s, vrachtauto’s en bussen, dat waarschuwt voor de nabijheid van voetgangers en fietsers in de nabijheid van het voertuig en zonodig autonoom kan ingrijpen.

Vrachtauto’s moeten worden uitgerust met middelen om de chauffeur direct zicht te geven op fietsers in hun buurt. Daarvoor kunnen spiegels en camera’s worden gebruikt.

Alcoholslot

Verder moeten voertuigen worden voorzien van de mogelijkheid om een alcoholslot in te bouwen, teneinde te voorkomen dat chauffeurs onder invloed hun voertuigen starten en ermee de weg op gaan. Ook moeten er registratiesystemen worden ingebouwd, die in geval van een botsing gegevens opleveren over de precieze toedracht van het ongeval.

Het Europees Parlement heeft met deze voorstellen van de Europese Commissie unaniem ingestemd, in de laatste vergadering over verkeersonderwerpen in de huidige samenstelling van het parlement. Op 23 mei beginnen de verkiezingen voor een nieuw parlement.

Lees ook: Nieuwe veiligheidssystemen trucks stap dichterbij

Lees meer..