Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Gekapseisde ‘Golden Ray’ had te weinig ballast, zegt kustwacht


Gekapseisde ‘Golden Ray’ had te weinig ballast, zegt kustwacht

25 september 2020 Nieuwsbladtransport.nl

De Zuid-Koreaanse car carrier ‘Golden Ray’, die september vorig jaar kapseisde voor de kust van de Amerikaanse staat Georgia, was niet stabiel beladen. Dat heeft de Amerikaanse kustwacht verklaard tijdens hoorzittingen die deze week over het scheepsongeluk worden gehouden.

Berekeningen op basis van havendocumenten en informatie uit de scheepscomputer wijzen volgens een luitenant van US Coast Guard uit dat het gewicht aan boord niet juist verdeeld was. Als er meer water in de ballasttanks had gezeten, had het ongeluk volgens de kustwacht waarschijnlijk voorkomen kunnen worden. Volgens de kustwachtluitenant had het schip eerder ballastwater gedumpt. Bij de onderzoeken naar het verongelukte schip zijn geen technische mankementen aan de oppervlakte gekomen die het kapseizen kunnen verklaren, zei hij.

Op het moment van het ongeval had de car carrier meer dan 4.200 auto’s aan boord, waarmee het een van de duurste scheepsrampen van de laatste tijd was. De verzekerde waarde van het schip en de lading tezamen wordt geschat op 160 miljoen dollar. De opvarenden van het schip, onder wie een Amerikaanse loods, werden allemaal gered.

Onregelmatigheden

De voorman van de autoterminal in de haven van Brunswick, waar de ‘Golden Ray’ auto’s had gelost en geladen, verklaarde eerder deze week dat hij bij het beladen van het schip helemaal geen onregelmatigheden had geconstateerd. Alles verliep normaal, en als er wel iets mis was geweest, had hij onmiddellijk ingegrepen. De sleepkapitein die de ‘Golden Ray’ de haven uit begeleidde, vertelde eveneens dat het vertrek van het schip volstrekt normaal verliep totdat het schip van het ene op het andere moment begon om te slaan.

Vanwege de coronapandemie worden de hoorzittingen online gehouden. Het definitieve rapport over het scheepsongeval wordt pas volgend jaar verwacht.

De berging van het scheepswrak, waarbij het de bedoeling is het schip ter plekke op het water in stukken te zagen, blijft de gemoederen ondertussen bezighouden. Deze zomer liep de operatie nieuwe vertraging op doordat leden van het bergingsteam besmet waren geraakt met het coronavirus. Voor de bergingsspecialisten is nabij de plek des onheils nu het Christelijk retraitehuis en conferentiecentrum ‘Epworth by the Sea’ afgehuurd waar ze in afzondering kunnen verblijven, zodat iedereen in oktober als het goed is virusvrij de operatie kan hervatten.

Lees meer..