Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Groen licht Brussel voor staatssteun aan KLM


Groen licht Brussel voor staatssteun aan KLM

13 juli 2020 Nieuwsbladtransport.nl

De Europese Commissie heeft geen bezwaren tegen de staatssteun van 3,4 miljard euro van de Nederlandse overheid aan de KLM. Dat maakte de commissie maandagochtend bekend

Het kabinet bereikte eind juni een akkoord met KLM over de steun die de luchtvaartmaatschappij door de coronacrisis moet helpen. Het pakket bestaat uit een directe lening van 1 miljard euro met een looptijd van 5,5 jaar, en overheidsgaranties tot 90 procent op kredieten bij in totaal elf banken ter waarde van 2,4 miljard euro.

Liquiditeit

Eurocommissaris Margrethe Vestager (mededinging) zegt bij haar besluit de steunmaatregelen te accepteren dat KLM een zeer belangrijke rol speelt voor de Nederlandse economie op het gebied van werkgelegenheid en luchtvaartverbindingen. ‘De crisis heeft de luchtvaartsector buitengewoon hard getroffen. Dit steunpakket zal KLM van de liquiditeit voorzien die het dringend nodig heeft om de impact van de coronacrisis te weerstaan’, aldus de Deense commissaris.

Als onderdeel van het pakket zal KLM de kosten moeten terugbrengen met 15%. Onder meer moeten de piloten en grootverdieners bij de KLM een loofoffer brengen. De directie zal de bezuinigingsmaatregelen eerst eind deze maand bekendmaken.

Lees meer..