Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Hogere marges doen winst Wagenborg stevig stijgen


Hogere marges doen winst Wagenborg stevig stijgen

2 juli 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Koninklijke Wagenborg heeft goede resultaten behaald in 2019. De rederij wist het bedrijfsresultaat dik te verdubbelen en verviervoudigde zijn nettowinst. Vanwege de coronacrisis zijn de vooruitzichten voor 2020 minder positief, maar CEO Egbert Vuursteen verwacht in 2021 herstel.

De Nederlandse rederij boekte een omzet van 545 miljoen euro, dat is 21 miljoen euro minder dan het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat (ebitda) van de onderneming steeg echter met ongeveer 33% tot 127 miljoen euro.

Betere marges

Ook de operationele winst (ebit) ging er stevig op vooruit en steeg van 27 naar 71 miljoen euro. Dankzij de hogere marges en lagere schuldenlast wist Wagenborg de nettowinst zelfs bijna te verviervoudigen van 13 naar 44 miljoen euro.

Hoewel de markt voor droge lading ook in 2019 volatiel was, verbeterde de Baltic Dry Index in de tweede helft van het jaar sterk. De toegenomen vraag naar vrachtvervoer ging gepaard met een verwachte afname van vrachtcapaciteit als gevolg van IMO 2020 en nieuwe ballastwaterregelgeving. Dat leidde tot een verbetering van de vrachttarieven en meer vraag naar langlopende contracten, stelt de rederij in zijn jaarverslag.

De scheepvaartdivisie, die zo’n 180 schepen met laadvermogens van 2.000 tot 23.000 ton telt, wil het aantal langetermijncontracten in 2020 verder uitbouwen en de exposure in de spotmarkt reduceren.

Afrika

Wagenborg kondigde deze week aan dat het de activiteiten van de scheepvaartdivisie gaat uitbreiden naar Afrika. De met kranen uitgeruste vrachtschepen van 8.000 ton en meer zullen naast de Noord-Atlantische Oceaan en Europa voortaan ook in het gebied tussen Senegal en Kameroen varen. Nigeria is om veiligheidsredenen uitgesloten van het vaargebied.

‘Voornaamste haven van het uitbreidingsgebied zullen Dakar, Abidjan,Tema en Takoradi zijn. Omdat havens in Afrika vaak onvoldoende kraancapaciteit hebben zal onze vloot met eigen laadgerei toegevoegde waarde bieden in de regio’, stelt de rederij.

Towage en Offshore

Wagenborg Towage heeft een lastig jaar gehad. De vraag naar Wagenborg’s zeeslepers daalde als gevolg van een trage offshore-markt, wat resulteerde in een relatief lage bezettingsgraad en minder omzet van zogenaamde ‘open zee’-projecten. De tarieven van de havensleepdiensten blijven onder hevige druk staan, maar Wagenborg zegt vastberaden te zijn om zijn sleepdiensten in de haven van Delfzijl en Eemshaven voort te zetten.

In de Offshore-divisie verkocht Wagenborg twee schepen, de verouderde Antarcticaborg en de woonbarge Bellini. De walk-to-work-schepen Kroonborg en Kasteelborg presteren goed en zetten hun contracten met grote olie- en gasbedrijven voort. De vloot van walk-to-work schepen wordt verder uitgebouwd met een ijsbreker-variant.

De magazijnen van Wagenborg Stevedoring in Delfzijl en Eemshaven zijn vrijwel het gehele jaar volledig benut geweest dankzij een goed lopende offshore windmarkt en een toename van landbouwproducten.

Voor Wagenborg’s kraandivisie Nedlift begon 2019 traag door het ontbreken van grotere projecten in de olie- en gas-, chemie- en infrastructuurprojecten. Het bedrijf gebruikte deze periode om kranen te verplaatsen en de business unit West te sluiten. Nedlift zal zich focussen op de beter presterende regio’s Noord-, Oost- en Zuid-Nederland.

Vooruitzichten

De meeste bedrijfsafdelingen van Wagenborg slaagden erin om hun onderliggende resultaten te verbeteren ten opzichte van 2018. De lagere omzet uit Towage, Shipping en Stevedoring werd gecompenseerd door een hogere omzet uit andere activiteiten. Bovendien daalden de rentelasten gedurende het jaar in lijn met de schulden, wat bijdroeg aan de stevige verbetering van de nettowinst.

Dit jaar verwacht Wagenborg dat zowel de omzet als winst minder zullen zijn vanwege de corona crisis. De pandemie heeft niet alleen de vraag beïnvloed, maar zal het ook moeilijker maken om schepen te verkopen.

‘Het management verwacht een negatieve impact op de omzet en operationele prestaties in 2020 met een daaropvolgend herstel in 2021’, stelt de raad van bestuur.

Lees meer..