Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Lufthansa weer grootste vrachtvervoerder van Europa


Lufthansa weer grootste vrachtvervoerder van Europa

15 augustus 2019 Nieuwsbladtransport.nl

Lufthansa is in tonkilometers weer de grootste luchtvrachtvervoerder geworden binnen Europa. Dat meldt luchtvaartorganisatie IATA. De Duitse vrachtvervoerder legde over het boekjaar 2018 net iets meer tonkilometers af dan Cargolux, dat zich in 2017 nog de grootste vrachtmaatschappij van Europa mocht noemen.

De twee Europese vrachtbedrijven nemen plaats 7 en 8 in de mondiale top van IATA-WATS, waar KLM in de top-10 ontbreekt. FedEx blijft de grootste vrachtvervoerder van de wereld, terwijl Emirates zijn tweede plek wist te behouden. Qatar Airways Cargo wist op te rukken naar een derde plek ten koste van de Amerikaanse pakketvervoerder UPS, dat vorig jaar genoegen moest nemen met een vierde plek.

Qatar Cargo groeit hard

Uit de onderliggende vervoerscijfers blijkt dat Qatar Cargo in vijf jaar tijd zijn vrachtvervoer wist te verdubbelen. Cathay Pacific Cargo en Korean Air Cargo namen na UPS de vijfde en zesde plek in op de IATA top 10. Hekkensluiters waren Air China en China Southern Airlines op respectievelijk plaats .9 en 10.

Lees meer..