Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Maersk houdt ondanks corona vast aan klimaatstrategie


Maersk houdt ondanks corona vast aan klimaatstrategie

10 april 2020 Nieuwsbladtransport.nl

De coronacrisis heeft geen invloed op de klimaatstrategie van Maersk. Deadlines worden niet opgeschoven en doelstellingen worden niet bijgesteld.

Dat heeft Simon Bergulf, hoofd Regelgeving van Maersk, tegenover het Deense ShippingWatch verklaard. ‘Onze ambities en inspanningen op het gebied van klimaat blijven hetzelfde. De covid-19-uitbraak heeft daar niets aan veranderd. Onze doelstelling is om voor 2030 een CO2-neutraal schip te introduceren en daar werken we nog steeds aan’, zegt hij.

Maersk kondigde de ontwikkeling van een emissieloos schip begin vorig jaar aan. John Kornerup Bang, hoofd Duurzame strategie, zei toen dat Maersk rond 2030 over zo’n schip moet kunnen beschikken om zijn doelstelling, emissieloos in 2050, te kunnen halen. ‘Anders is er niet genoeg tijd om de complete vloot te kunnen vervangen’, aldus Kornerup Bang.

IMO

Bij de International Maritime Organization (IMO) is wel een aantal belangrijke vergaderingen die in maart en april gehouden zouden worden, voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een aantal internationale natuurorganisaties, waaronder Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds, hebben IMO-secretaris-generaal Kitack Lim daarom in een open brief gevraagd te garanderen dat het klimaatbeleid geen vertraging oploopt als gevolg van de coronacrisis.

Ze vinden dat de IMO een digitale werkgroep met de lidstaten en andere belanghebbenden zou moeten vormen, die verder werkt aan het realiseren van de doelstellingen. Ze vinden ook dat de uitgestelde bijeenkomst van de milieucommissie nog voor de volgende, in oktober geplande vergadering moet worden ingehaald.

Lees meer..