Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Mammoet installeert ‘s werelds langste luchtbrug in Hongkong


Mammoet installeert ‘s werelds langste luchtbrug in Hongkong

14 februari 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Mammoet heeft op Hong Kong International Airport een tweehonderd meter lange luchtbrug voor voetgangers over een taxibaan voor vliegtuigen geïnstalleerd. Volgens het Nederlandse hijsbedrijf is het daarmee ‘s werelds langste luchtbrug.

Het gevaarte woog 5700 ton en moest via een taxibaan over 3,5 kilometer worden aangevoerd. Dat gebeurde in vijf uur op een rijdend plateau van gekoppelde platformwagens met 264 ‘aslijnen’, zoals Mammoet dat noemt.

Vervolgens is de brug ruim veertien meter opgevijzeld met behulp van het kriksysteem Mega Jack 5200, dat op het platform was gemonteerd. Daarna heeft de aannemer, China State Construction, de constructie vastgelast aan Terminal 1 enerzijds en een vertrekhal anderzijds. De operatie heeft zeven dagen in beslag genomen, twee minder dan de negen waarbinnen de klus moest worden uitgevoerd.

ALE

Het Mega Jack-systeem is overigens ontwikkeld door het Britse ALE, dat vorig jaar door Mammoet is overgenomen en nu in het Nederlandse bedrijf wordt geïntegreerd. Daarbij verdwijnt de naam ALE. Het vijzelsysteem kan lasten van meer dan 40.000 ton omhoog brengen.

Lees meer..