Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Meer orders Nederlandse reders voor Damen Amsterdam


Meer orders Nederlandse reders voor Damen Amsterdam

6 april 2020 Nieuwsbladtransport.nl

De scheepswerf Damen Shiprepair in de Amsterdamse haven heeft door de coronacrisis veel buitenlandse klanten verloren. Maar door strikte veiligheidsmaatregelen in te voeren tegen het virus kloppen nu steeds meer Nederlandse rederijen aan bij het bedrijf.

Dat stelt manager Harco Groen van Damen Shiprepair Amsterdam tegenover de website van offshore branchevereniging Ayop in het Noordzeehavengebied. ‘Veel Nederlandse reders plaatsen nu hun orders. Die dokten vóór de coronacrisis veelal op buitenlandse werven, maar zetten hun werk nu bij ons voort. Wellicht wel representatief voor heel Nederland dat we in deze tijden van afstand houden juist meer naar elkaar toetrekken.’

Op volle toeren

Hij zegt verder dat Damen Shiprepair na de noodzakelijke aanpassingen dan ook weer ‘op volle toeren draait’. De Amsterdamse onderhoudswerf bezit in de haven droogdokken tot 250 meter lengte, een diepwaterkade en een staalconstructiefabriek.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het repareren en ombouwen van offshore schepen, hefplatforms, baggerschepen, diepzeetrawlers, cruiseschepen en tankschepen voor chemische producten.

Lees meer..