Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Nieuw bedrijvenpark op oude asbestsite Gentse haven


Nieuw bedrijvenpark op oude asbestsite Gentse haven

13 januari 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Binnenkort wordt op de voormalige Balmatt-site in het havengebied van Gent een nieuw bedrijvenpark aangelegd. Vastgoedontwikkelaar Hexagon sloopt er een gedeelte van de bestaande gebouwen, renoveert er andere en zal er na de sloop ook nieuwbouw optrekken.

Het Hexagon-bedrijvenpark ligt langs de oostelijke oever van het Kanaal Gent-Terneuzen. In de jaren zeventig was hier een asbestfabriek gevestigd. De hele site is 4,4 hectare groot.

Hexagon gaat van de bestaande bedrijfsgebouw zeventienduizend vierkante meter renoveren. De nieuwbouw zal goed zijn voor tienduizend vierkante meter, naast de kantoren van de Scheepvaartpolitie en de parking van Honda.

Jelle Vandendriessche, topman van Hexagon, wijst erop dat de residentiële ontwikkelingen in Gent steeds meer naar het Noorden uitbreiden. Daarom is het volgens hem dringend tijd dat de leegstaande bedrijfsgebouwen daar een opknapbeurt krijgen én dat er nieuwe bedrijfsgebouwen bijkomen.

Opslag, logistiek en productie

Het Hexagon-bedrijvenpark mikt op zowel opslag en logistiek als productie, de stad Gent denkt vooral aan bijkomende werkgelegenheid nabij het stadscentrum. De renovatiewerken zijn al gestart, de werken voor het nieuwbouwgedeelte zullen in de zomer van dit jaar beginnen.

Als alles volgens plan verloopt, zijn alle werken midden 2021 afgerond. De verkoop van de bedrijfsunits ging al eind 2019 van start. Het gaat om vier loten van 2.500 vierkante meter in een nieuw gebouw, een renovatiegebouw van bijna zesduizend vierkante meter en een van meer dan elfduizend vierkante meter.

Lees meer..