Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Nieuwe Oost-Afrika-dienst MACS en UAL


Nieuwe Oost-Afrika-dienst MACS en UAL

17 april 2019 Nieuwsbladtransport.nl

De Duitse rederij MACS (Maritime Carrier Shipping) en de Cypriotische rederij UAL (Universal Africa Lines) beginnen samen een multipurpose scheepvaartdienst tussen Noordwest-Europa en Oost-Afrika.

In Europa loopt de dienst de havens van Antwerpen, Rotterdam en Hamburg aan, naar behoefte eventueel aangevuld met andere havens. Op de dienst zijn zowel containers welkom als breakbulk, projectlading, zware lading en stukgoed. In Oost-Afrika worden de Mozambikaanse havens van Nacala en Pemba (naar behoefte) aangelopen.

De dienst is in beginsel maandelijks. De eerste afvaart is op 25 april vanuit Antwerpen met het schip ‘Red Cedar’. Afvaart nummer twee is op 23 mei met de ‘Green Mountain’.

Nieuwe shortseadienst

Twee andere samenwerkende bedrijven, de Nederlandse rederij Vertom Shipping & Trading en de Marokkaanse scheepvaartagent Idea Maroc, beginnen een shortseadienst tussen Antwerpen en de haven van Casablanca en andere Marokkaanse havens. Aanlopen in andere Europese havens zijn ook mogelijk. De nieuwe dienst wordt uitgevoerd onder de naam Camabe Line.

Op de dienst kunnen allerlei soorten lading mee. De twee bedrijven noemen als voorbeelden hout, metaal, spoormaterieel, kunstmest en projectlading.

Lees meer..