Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » OOCL helpt Cosco aan zonnig eerste kwartaal


OOCL helpt Cosco aan zonnig eerste kwartaal

29 april 2019 Nieuwsbladtransport.nl

De Chinese scheepvaartgroep Cosco heeft in het eerste kwartaal van 2019 een nettowinst geboekt van 102 miljoen dollar. Een resultaat dat in belangrijke mate te danken is aan de overname van concurrent OOCL, die vorig jaar zomer zijn beslag kreeg.

De omzet van Cosco Shipping Holdings steeg in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar, toen OOCL dus nog niet tot de Cosco-familie behoorde, met 60% naar 5,2 miljard dollar. De winst, grofweg drie keer zo hoog als een jaar geleden, is een opsteker voor de aandeelhouders, die enkele weken geleden bij de presentatie van de jaarcijfers over 2018 nog een winsthalvering moesten wegslikken.

Europa-routes

De beste prestaties werden geboekt op de routes van en naar Europa. Cosco zag het containervolume op de Verre Oosten-Europa-trade (vice versa) toenemen met 11%, OOCL met 7,5%. Nog zonnigere cijfers boekte OOCL op de transatlantische route tussen Europa en Amerika (v.v.): een verhoging van het containervolume met 13,4%. Op de transpacific liep het volume juist terug.

Lees meer..