Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Ovet breidt uit in Vlissingen


Ovet breidt uit in Vlissingen

9 december 2019 Nieuwsbladtransport.nl

Het bulkoverslagbedrijf Ovet breidt zijn Vlissingse terminal aan de Kaloothaven met drie hectare uit tot 34 hectare. De uitbreiding is al in gang gezet en wordt voor het einde van het jaar afgerond.

Het project is vooral gericht op de uitbreiding van het pallet aan bulk- en breakbulkgoederen en op het bieden van meer toegevoegde waarde, zoals zeven en blenden. Groei is noodzakelijk geworden doordat het bedrijf er dit jaar in geslaagd is nieuwe ladingstromen aan te trekken.

Directeur Vincent Courtois noemt de uitbreiding een logische stap. Hij wijst erop dat inmiddels ongeveer 20% van het overslagvolume niet meer gerelateerd is aan de procesindustrie. ‘Daarmee zijn we goed gepositioneerd om ons aan te passen aan de ontwikkelingen die de energietransitie met zich meebrengt’, zegt hij.

Drijvende kranen

Anders dan de meeste stuwadoors werkt Ovet vooral met drijvende kranen. Het bedrijf is in Terneuzen opgericht en heeft daar een terminal van zestien hectare. De groep slaat zo’n elf miljoen ton per jaar over en is in handen van de Amerikaanse Oxbow-groep (50,1%) en HES International (49,9%).

Lees meer..