Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Pas aangetreden topman Nicolas Sartini alweer weg bij Ceva


Pas aangetreden topman Nicolas Sartini alweer weg bij Ceva

16 januari 2020 Nieuwsbladtransport.nl

De medio 2019 aangetreden topman Nicolas Sartini vertrekt bij Ceva Logistics. Hij wordt opgevolgd door Mathieu Friedberg. Dat meldt moederbedrijf CMA CGM. Ook op andere plekken in het Ceva-bestuur komen nieuwe managers.

Begin vorig jaar nam containerrederij CMA CGM het verliesgevende Ceva Logistics over. Meteen werd een plan in gang gezet om Ceva terug in de zwarte cijfers te krijgen. De eerste fase van dit proces, waarin Sartini de leiding kreeg, is afgerond.

Nieuwe topman

Nu de tweede fase wordt ingezet, wordt Sartini bedankt voor bewezen diensten en vervangen door Friedberg. Laatstgenoemde was ‘senior vice president commercial and agencies network’ bij CMA CGM. In het verleden was hij topman van de logistieke afdeling van de Franse rederij en bij Delmas.

Andere nieuwe managers in het Ceva-bestuur zijn:

  • Guillaume Col. Hij wordt chief operating officer. Voorheen was hij werkzaam als general manager voor de divisie Frankrijk en Noord-Afrika bij Kuehne + Nagel.
  • Michel Foulon. Hij wordt chief information officer, wat hij voorheen was bij CMA CGM.
  • Frédéric Obala bekleedt de nieuwe functie van directeur Transformatie en Digitaal.
  • Gaultier de La Rochebrochard wordt general counsel, juridisch bestuurder, wat hij in het verleden al was bij onder meer logistiek bedrijf Norbert Dentressangle, dat inmiddels in handen is van XPO Logistics.

Tweede fase

Deze vier moeten dus samen met Friedberg de tweede fase van de hervormingen bij Ceva in goede banen leiden. Kernpunten binnen deze fase zijn digitalisering en investeringen in IT, de ontwikkeling van nieuwe producten en de verbetering van het netwerk in Afrika en Zuidoost-Azië.

Lees meer..