Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Peter Appel Transport lijft activiteiten failliet 2W Logistiek in


Peter Appel Transport lijft activiteiten failliet 2W Logistiek in

12 juli 2019 Nieuwsbladtransport.nl

Peter Appel Transport heeft met curator Van Leeuwen overeenstemming bereikt over de overname van de transportactiviteiten van het onlangs failliet verklaarde 2W Logistiek uit Kapelle. De deal vindt officieel plaats op maandag 15 juli. Dat hebben de betrokken partijen vrijdagavond bekendgemaakt

De huidige activiteiten van 2W Logistiek worden voortgezet en geïntegreerd in het bestaande netwerk van Peter Appel. ‘Uiteindelijk heeft deze transactie een positief effect op de werkgelegenheid in Zeeland’, aldus de nieuwe eigenaar.

Piet van der Stel, directeur van 2W Logistiek, stapte eerder deze week naar de rechter om het bedrijf failliet te laten verklaren. Na het wegvallen van een belangrijke opdrachtgever, kon hij niet snel genoeg nieuwe omzet vinden en zag geen andere uitweg meer. Kort na het faillissement gaf hij al aan veel vertrouwen te hebben in een doorstart. Die komt er dus, onder de vleugels van Peter Appel.

Foodmarkt

De vervoerder uit de Noord-Hollandse plaats Middenmeer is net als 2W actief in het transport voor de foodservice- en foodretailmarkt. ‘Deze overname is een logische en prima uitbreiding van het werkgebied Zuidwest-Nederland’, aldus het overnemende bedrijf in een toelichting.

Na de overname van de activiteiten telt Peter Appel Transport vijftienhonderd medewerkers en zevenhonderd voertuigen, verdeeld over 45 standplaatsen door Nederland.

Lees ook: Transportbedrijf 2W Logistiek failliet

Lees meer..