Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Rotterdam Port Fund neemt belang in CargoSnap


Rotterdam Port Fund neemt belang in CargoSnap

29 oktober 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Het Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in de logistieke start-up CargoSnap. Het bedrijf biedt een platform en app voor het verzamelen en delen van informatie over de conditie van goederen op overslagterminals en in opslag- en distributiecentra.

Met het gebruik van CargoSnap kan de visuele status van de lading op verschillende momenten tijdens het transport digitaal worden vastgelegd, ingezien en gedeeld door verladers, logistieke dienstverleners en ontvangers.

Schade en claims

Lading raakt wel eens beschadigd, vooral bij het overladen. Daarom focussen warehouses en terminals op zogenaamde Proof of Condition inspecties. Wanneer lading binnenkomt of weggaat, inspecteert het warehouse de lading op visuele schade. Vaak moet deze inspectie door foto’s, documenten en checklists worden gedocumenteerd en gedeeld. Dit kan via de app van cargoSnap. Hierdoor worden (onnodige) schade en claims beperkt.

‘Het digitaal en online beschikbaar hebben van Proof of Condition is een nieuwe trend in de toeleveringsketen’, zegt CargoSnap-oprichter Marcel Merkx. ‘De deelname door het Rotterdam Port Fund markeert het moment dat wij van een start-up naar een scale-up gaan.’

Rotterdam Port Fund neemt belang in CargoSnap

Lees meer..