Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Saipem roept Italiaanse werknemers op om thuis te blijven


Saipem roept Italiaanse werknemers op om thuis te blijven

27 februari 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Saipem heeft zijn werknemers in Italië opgeroepen om vanuit huis te werken om te voorkomen dat zij het coronavirus oplopen of verspreiden. Het hoofdkantoor van de offshore aannemer staat in Milaan, dat midden in het getroffen gebied ligt.

Milaan ligt in de regio Lombardije, waar de meeste Italiaanse infecties zijn gemeld. Ten minste 167 van de 229 infecties bevinden zich in die regio.

‘Met betrekking tot de bevestigde gevallen van coronavirus tot op heden op Italiaans grondgebied en met name in Lombardije, heeft Saipem onmiddellijk actie genomen om de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers, klanten en leveranciers te garanderen’, stelt het bedrijf.

Sinds vrijdag 21 februari zijn alle werknemers die woonachtig zijn in de getroffen regio’s verzocht om thuis te blijven en sociale interacties te vermijden.

Reiniging

Ook heeft het bedrijf zijn kantoren gereinigd met specifieke viricide en bactericide producten, een proces dat dagelijks wordt herhaald, en alle werkbezoeken in het buitenland van en naar risicogebieden geannuleerd of tot een minimum beperkt.

De acties maken deel uit van een noodplan van het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid en de betrokken regio’s met als doel het virus zoveel mogelijk te beheersen.

Lees meer..