Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Tender Havenbedrijf Rotterdam voor materieel en vervoer op CER


Tender Havenbedrijf Rotterdam voor materieel en vervoer op CER

5 juni 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Havenbedrijf Rotterdam heeft een tender uitgeschreven voor ‘hydride’ vervoer van containers over de Container Exchange Route (CER) op de Maasvlakte. Die moet zowel de voertuigen gaan leveren als de het vervoer zelf gaan verzorgen. ‘Het is een integraal pakket’, aldus een woordvoerder.

Met hybride wordt bedoeld dat de voertuigen over de zeventien kilometer lange CER onbemand gaan rijden, maar op de terminals door mensen bestuurd kunnen worden. Topman Castelein bevestigde vorige week al tegenover NT dat voor deze constructie is gekozen.

Efficiënt

De havenbeheerder zegt daarvoor gekozen te hebben ‘omdat hybride autonoom vervoer bijdraagt aan een zo efficiënt mogelijk onderling containertransport en de terminals keuzevrijheid biedt over de timing van de wijze van vervoer op hun eigen terminal’.

Zoals eerder bekend werd, wil Havenbedrijf Rotterdam spoorvervoerder PortShuttle, dat drie jaar geleden werd overgenomen, aanwijzen als operator van de CER. Die wordt daarmee verantwoordelijk voor de rittenplanning, administratie en facturering.

180 miljoen euro

De ‘uitvraag’ voor het materieel en het vervoer is vrijdag op Tenderned gezet. HbR wil in het eerste kwartaal van volgend jaar een, mogelijk voorlopige, keus maken uit de aanbiedingen. Dan moet ook het ongeveer 180 miljoen euro kostende banenstelsel zelf klaar zijn. Na een testperiode moet de CER dan eind volgend jaar commercieel in gebruik worden genomen.

Lees meer..