Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » TLN luidt noodklok over wachttijden Rotterdamse terminals


TLN luidt noodklok over wachttijden Rotterdamse terminals

24 september 2020 Nieuwsbladtransport.nl

TLN trekt aan de bel over de volgens de wegvervoersorganisatie lange wachttijden voor het containerwegvervoer in de Rotterdamse haven. Volgens de organisatie gaat het ‘op verschillende punten volledig mis’.

Dat stelt secretaris van de TLN-deelmarkt Alliantie zeecontainervervoer Jeroen de Rijcke. Volgens hem zitten de tijdsloten bij APMT2 en en RWG overdag vol en zijn bij de ECT-terminal de afhandeltijden buitenproportioneel lang. ‘Daarnaast zijn er veel systeemverstoringen of vertragingen. Uiteindelijk betaalt de vervoerder daar de prijs voor, want chauffeurs en wagens staan soms wel uren stil. Die kosten zijn voor de transportondernemer, want de terminal betaalt geen wachturen uit’.

Volgens een woordvoerder van de organisatie is er geen directie aanleiding om nu de alarmbel te luiden ‘maar is de maat vol’. Volgens zijn de leden het beu dat er ondanks veelvuldig overleg nog steeds regelmatig wachttijden zijn en dat daar weinig verandering in lijkt te komen. ‘Er wordt wel beterschap beloofd, maar er verandert niets’, aldus De Rijcke.

Schadelijk

TLN doet daarom ‘de dringende oproep aan alle partijen binnen de logistieke keten om verantwoordelijkheid te nemen’. Volgens de brancheorganisatie schaden de vertragingen de positie van de Rotterdamse haven. ‘En dat gaat iedereen aan. Maar om het tij te keren, moet er snel iets veranderen.’

Woordvoerder Niels Dekker van RWG zegt dat al heel lang intensief overleg met de wegvervoerders wordt gevoerd en dat dat ook tot verbeteringen heeft geleid. Hij kaatst de bal deels terug: ‘Wij hebben meer dan genoeg capaciteit, maar veel wegvervoerders willen op hetzelfde moment komen, dan ontstaan er pieken.’ Wat volgens hem ook niet helpt, is dat chauffeurs bij 20 tot 25% van de gereserveerde tijdsloten niet komen opdagen.

Lees meer..