Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Transportbedrijf Corneel Geerts voert coronatoeslag in


Transportbedrijf Corneel Geerts voert coronatoeslag in

6 april 2020 Nieuwsbladtransport.nl

De Belgische vervoerders Corneel Geerts ziet zich genoodzaakt een tijdelijke tariefverhoging in rekening te brengen. Dit vanwege de nadelige gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

De toeslag bedraagt 10%, met een minimum van tien euro per transport. De maatregel gaat in per 1 april 2020. ‘Dit is noodzakelijk voor ons om het hoofd boven water te kunnen houden’, aldus topman Marc Geerts in een toelichting.

Meer lege kilometers

Door de corona-uitbraak heeft het bedrijf, dat is gevestigd in Wijnegem, vlakbij Antwerpen, last van een vermindering van het te vervoeren volume. Tevens moet het noodgedwongen meer lege kilometers rijden en moet het extra premies betalen aan het personeel. Door deze extra kosten en verminderde inkomsten ziet de transporteur geen andere optie dan een toeslag in rekening te brengen bij haar klanten.

De vervoerder benadrukt dat de toeslag tijdelijk is, maar wel definitief. Hoe lang Corneel Geerts de coronatoeslag hanteert, is niet duidelijk.

Lees meer..