Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » UPS neemt belang in onbemand truckbedrijf


UPS neemt belang in onbemand truckbedrijf

16 augustus 2019 Nieuwsbladtransport.nl

UPS heeft een minderheidsbelang genomen TuSimple, een techbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in autonoom trucking in de VS. De investering valt samen met een serie van tests die de Amerikaanse pakketvervoerder de laatste maanden heeft gedaan met onbemande trucks in de staat Arizona.

TuSimple zegt het geld van UPS onder meer te gaan gebruiken om het platform aan routes voor autonoom trucking in de VS sterk uit te breiden. Voor TuSimple is het verder belangrijk dat een grote marktpartij als UPS nu aandeelhouder is geworden in de start-up. ‘Het geeft ons bedrijf en onze technologie meer kredietwaardigheid in de markt en naar de truckfabrikanten toe’, aldus een woordvoerder.

Kennis

UPS en TuSimple hebben de omvang van de investering niet nader toegelicht. De pakketvervoerder laat in een persbericht wel weten via de participatie meer kennis te willen krijgen in het autonoom rijden met trucks.

UPS werkt sinds mei van dit jaar samen met TuSimple. Het Amerikaanse techbedrijf ondertekende eerder dit jaar al een samenwerkingsovereenkomst met US Post, eigenlijk een concurrent van UPS op het gebied van pakketvervoer. Daarbij ging het om een aantal tests.

TuSimple wil het eerste Amerikaanse bedrijf zijn dat onbemande trucks commercieel op de weg krijgt in de VS. Er zijn echter meerdere kapers op de kust. Zo zijn de bedrijven Kodiak en Einride in de VS bezig met vergelijkbare projecten.

Lees meer..