Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Van Donge & De Roo: ‘Plek zat’


Van Donge & De Roo: ‘Plek zat’

6 april 2020 Nieuwsbladtransport.nl

In hun jacht op ‘handel’ in tijden van corona werpen tal van logistieke dienstverleners zich op als tijdelijke opslaglocatie voor volle containers, die niet kunnen worden afgeleverd omdat fabriek en distributiecentra de poort hebben gesloten. Een van hen is de Rotterdamse Van Donge en De Roo-groep, dat op het Distripark Maasvlakte over DR Depots voor de opslag van lege containers beschikt.

‘Plek zat’, zegt topman Dennis de Roo. ‘We hebben net 20.000 vierkante meter voor volle containers laten verharden. Daar kunnen we tussen de vijfhonderd en duizend bakken kwijt’. Het depot heeft de zogenoemde ‘entrepot C’-status. Daarmee kunnen containers tijdelijk worden opgeslagen zonder dat de importeur de invoerrechten hoeft te betalen.

Steinweg

Volgens De Roo loopt het nog niet storm, maar liggen er wel enkele tarief-aanvragen van importeurs en rederijen. Tot concrete overeenkomsten heeft dat nog niet geleid. Eerder werd bekend dat Steinweg-Handelsveem de Uniport-terminal in de markt aanbiedt als tijdelijke opslaglocatie. De ruim vijftig hectare grote terminal is sinds begin deze maand officieel gesloten, maar Steinweg heeft de huur niet opgezegd.

De directie van Uniport was niet voor een toelichting beschikbaar. Voorzitter Wim van Geilswijk van de ondernemingsraad van het bedrijf reageert verrast: ‘Ik zou het een vreemde zaak vinden als daar nu opeens mensen van buiten zouden worden ingezet’. De terminal staat al sinds eind vorig jaar leeg. Klanten stapten over naar andere stuwadoors nadat bekend werd dat Uniport eind vorige maand zou ophouden te bestaan.

Ontslag

Ongeveer zeventig Uniporters kunnen elders bij Steinweg of dochterbedrijf RST terecht en zo’n 25 werknemers zijn via een ouderenregeling afgevloeid. Ongeveer zestig mensen wacht ontslag. Ze hebben recht op een bovenwettelijke tegemoetkoming van 1,7 maal de transitievergoeding.

Lees meer..