Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Van Straalen De Vries koopt failliet Beve Transport


Van Straalen De Vries koopt failliet Beve Transport

14 februari 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Het deze week failliet verklaarde Beve Transport maakt een doorstart onder de vleugels van Van Straalen De Vries. Dat heeft laatstgenoemde vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Beve Transport werd woensdag failliet verklaard door de rechtbank in Noord-Holland. Korte tijd later werd al duidelijk dat er zeven geïnteresseerden zich bij de curator hadden gemeld voor een doorstart van het bedrijf uit Zaandam.

Van Straalen De Vries gaat er nu mee aan de haal en voegt Beve toe aan haar dochteronderneming Peeters Vervoercentrale uit Amsterdam, die daarmee zijn activiteiten uitbreidt op het gebied van fijnmazige distributie.

Helft personeel mee over

Met deze overname behouden veertig à vijftig van de ongeveer negentig personeelsleden van Beve Transport hun baan. De activiteiten worden tot en met dinsdag 18 februari door de curator gecontinueerd. Daarna gaan ze verder onder de hoede van Peeters Vervoercentrale.

Beve Transport is beter bekend onder de naam Beentjes Veldhuizen Transport. Vlak voor het faillissement van afgelopen woensdag werd de naam gewijzigd naar Beve. De activiteiten werden na het faillissement wel voortgezet, in afwachting van een eventuele doorstart. Die is er dus gekomen. Belangrijk om te vermelden: Beentjes Transport zelf staat los van het bankroet en is nog gewoon ‘up and running’. Ook gaat het niet mee over naar Peeters Vervoercentrale.

Het faillissement van Beve werd veroorzaakt doordat de bank het krediet opzegde. Wat daar de achterliggende reden van is, is op dit moment nog niet duidelijk.

Tweede overname

Het is niet de eerste overname van Van Straalen De Vries in de afgelopen tijd. De vervoerder kocht begin vorig jaar al Franken Transport.

Lees meer..