Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Veel overtredingen bij transport bloemen voor Valentijnsdag


Veel overtredingen bij transport bloemen voor Valentijnsdag

14 februari 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Bij recente controles op rij- en rusttijden in het bloementransport is 18% van de vrachtwagens op de bon geslingerd. Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vrijdag.

De inspecteurs controleerden 134 vrachtwagens, waarvan er 23 op een Nederlands kenteken reden. In totaal zijn 32 boetes en processen-verbaal uitgedeeld. Bij sommigen was sprake van meerdere overtredingen. De controles richtten zich op de bloemenveilingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en op de af- en aanvoerroutes hiervan.

Hoger dan gemiddeld

Het percentage van 18 ligt beduidend hoger dan het gemiddelde overtredingspercentage van rond de 10. De meeste overtredingen bestonden uit het rijden zonder bestuurderskaart of met een bestuurderskaart van iemand anders.

‘We zien dat binnen het bloementransport de regels voor arbeids- en rusttijden vaker en fors worden overtreden. De druk is in deze sector altijd hoog om de vracht tijdig op de plek van bestemming te krijgen, soms tot aan de andere kant van Europa. Dat geldt in het bijzonder voor Valentijnsdag als de vraag naar bloemen tijdelijk piekt’, aldus de ILT.

Lees meer..