Home » Nederland » Nieuwsbladtransport.nl » Vlaamse schippersvakbond twijfelt aan veiligheid onbemand varen


Vlaamse schippersvakbond twijfelt aan veiligheid onbemand varen

10 juli 2020 Nieuwsbladtransport.nl

Onbemand varen brengt de veiligheid van anderen op het water in gevaar. Dat zegt de Vlaamse maritieme vakbond BTB ABVV in een brandbrief. Onbemand varen is volgens hen ook een verspilling van belastinggeld. De vakbond wil dat er meer aandacht wordt gegeven aan het werven van nieuwe schippers, in plaats van dat schippers overbodig worden gemaakt.

BTB ABVV is met name boos op de financiering van het onbemande Zonga-project. ‘Tijdens een van zwaarste economische crisissen die ons land teistert sinds WO II vindt deze Vlaamse regering belastingsgeld genoeg om onder het mom van innovatie allerlei prestigeprojecten te financieren,’ aldus de bond.

Niet onbemand

Ook heeft BTB ABVV felle kritiek op de benaming ‘onbemand varen’. ‘Om te beginnen is dat ‘onbemand’ varen alles behalve onbemand. De schipper zit aan de wal en bestuurt het schip vanop afstand,’ legt BTB ABVV uit. ‘Bovendien is nog steeds een matroos aan boord om het schip aan sluizen en kaaien aan- en af te meren.’ Volgens de organisatie is dit ‘onbemand varen’ noemen dus niet kloppend.

BTB ABVV kijkt ook kritisch naar de veiligheid van onbemande schepen. ‘Hoe communiceert een schipper aan de wal met zijn matroos op het schip? Wat als het schip technisch uitvalt? Wat met de veiligheid van de andere vaarweggebruikers?’ vraagt de bond zich af. Het laatste zal vooral betrekking hebben op schepen binnen de pleziervaart.

Schipperstekort

Dat er een schipperstekort is, ontkent de vakbond niet. In Vlaanderen en in Nederland moet een kandidaat-schipper minstens vier jaar vaartijd afleggen om zijn examen voor groot vaarbewijs te kunnen afleggen. BTB ABVV noemt de lengte van die vaartijd ‘een flinke drempel’ voor potentiële nieuwe schippers. Ook oudere mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging kunnen zich beperkt voelen door de lange vaartijd die nodig is voor een groot vaarbewijs.

De bond noemt het invoeren van een Vlaams Vaarbewijs als een van de oplossingen. ‘Je kan daarmee de Europese regelgeving omzeilen door de verplichte vaartijd in te korten zodat er meer mensen naar het beroep van binnenschipper kunnen instromen om op die manier sneller en meer schippers aan de slag te krijgen,’ tekent de bond op over het idee, waar ze al jaren mee bezig zijn.

BTB ABVV roept de bevoegde overheden op met sociale partners van de binnenvaartbranche rond te tafel te gaan en daarmee het binnenvaartbeleid in Vlaanderen meer vorm geven. De BTB ABVV vertegenwoordigt werknemers uit de maritieme sector, havenarbeiders, arbeiders in de luchtafhandeling, in goederen- en personenevervoer en logistieke medewerkers in Vlaanderen

Lees meer..