Krantenkoppen https://www.krantenkoppen.eu 24/7 overzicht van Krantenkoppen! Sat, 31 Oct 2020 06:54:28 +0000 nl hourly 1 ‘Vrouwen ontdekken langzaam hoeveel macht ze hebben’ https://www.krantenkoppen.eu/nl/nos-nieuws/vrouwen-ontdekken-langzaam-hoeveel-macht-ze-hebben/ Sat, 31 Oct 2020 06:54:28 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/nos-nieuws/vrouwen-ontdekken-langzaam-hoeveel-macht-ze-hebben/ Jean Versteeg was vroeger nooit zo met politiek bezig. Sinds 2018 voert ze actief campagne voor de Democraten. ‘Vrouwen hebben in vier jaar zoveel verloren’, vindt ze. Lees meer..

]]>
Ziekenhuisopnames blijven toenemen https://www.krantenkoppen.eu/be/de-standaard-online/ziekenhuisopnames-blijven-toenemen/ Sat, 31 Oct 2020 05:44:34 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/de-standaard-online/ziekenhuisopnames-blijven-toenemen/

De druk op de ziekenhuizen blijf groot. In de ziekenhuizen worden momenteel alles samen 6.438 bedden ingenomen door mensen met COVID-19. Daarvan liggen er 1.105 op intensieve zorgen.

Lees meer..

]]>
Wat met de poetshulp, autokeuring, min 12-jarigen en Allerheiligen? Uw vragen over de nieuwe maatregelen https://www.krantenkoppen.eu/be/de-standaard-online/wat-met-de-poetshulp-autokeuring-min-12-jarigen-en-allerheiligen-uw-vragen-over-de-nieuwe-maatregelen/ Sat, 31 Oct 2020 05:37:11 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/de-standaard-online/wat-met-de-poetshulp-autokeuring-min-12-jarigen-en-allerheiligen-uw-vragen-over-de-nieuwe-maatregelen/

Welke winkels zijn essentieel, mag je nog verhuizen of op reis gaan, wat met de crèches en bibliotheken, en mogen grootouders nog op kinderen passen? Wij beantwoorden de meest gestelde vragen. Heeft u nog een vraag waarop u het antwoord hier niet vindt? Mail ze naar weblog@standaard.be.

Lees meer..

]]>
Somber weer dit weekend (en daarna) https://www.krantenkoppen.eu/be/de-standaard-online/somber-weer-dit-weekend-en-daarna/ Sat, 31 Oct 2020 05:35:59 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/de-standaard-online/somber-weer-dit-weekend-en-daarna/

Vanmorgen is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Geleidelijk komen er meer opklaringen maar in de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe en op het einde van de namiddag kan het in het uiterste westen beginnen lichtjes regenen.

Lees meer..

]]>
Het laatste levensuur van Lamine Bangoura (27): ‘Er stond schuim op zijn lippen, snot uit zijn neus. Het was niet proper’ https://www.krantenkoppen.eu/be/demorgen-krant/het-laatste-levensuur-van-lamine-bangoura-27-er-stond-schuim-op-zijn-lippen-snot-uit-zijn-neus-het-was-niet-proper/ Sat, 31 Oct 2020 05:00:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/demorgen-krant/het-laatste-levensuur-van-lamine-bangoura-27-er-stond-schuim-op-zijn-lippen-snot-uit-zijn-neus-het-was-niet-proper/ Op 7 mei 2018 kwam Lamine Bangoura (27) door verstikking om het leven na tussenkomst van de politie tijdens een uithuiszetting in Roeselare. Aan de hand van beelden, audio en het autopsieverslag reconstrueren we zijn laatste levensuur. Lees meer..

]]>
Pro League-voorzitter Peter Croonen: ‘Het voetbal zit in een perfecte storm’ https://www.krantenkoppen.eu/be/demorgen-krant/pro-league-voorzitter-peter-croonen-het-voetbal-zit-in-een-perfecte-storm/ Sat, 31 Oct 2020 05:00:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/demorgen-krant/pro-league-voorzitter-peter-croonen-het-voetbal-zit-in-een-perfecte-storm/ Voetballen met beperkt publiek was al financieel zwaar. Voetballen zonder publiek valt heel moeilijk te verteren. Een totale lockdown en geen wedstrijden is wat de clubs het meest vrezen. ‘Dat zou een catastrofe zijn’, zucht Pro League-voorzitter Peter Croonen. Lees meer..

]]>
Weerbericht: Overdag droog, periodes met zon en zachte temperaturen https://www.krantenkoppen.eu/nl/nu-nl/weerbericht-overdag-droog-periodes-met-zon-en-zachte-temperaturen/ Sat, 31 Oct 2020 04:17:42 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/nu-nl/weerbericht-overdag-droog-periodes-met-zon-en-zachte-temperaturen/ De zaterdag kenmerkt zich door zonnige periodes en zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Later in de middag kan het gaan regenen. Lees meer..

]]>
COLUMN. Soms kan Halloween ook magisch zijn https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/column-soms-kan-halloween-ook-magisch-zijn/ Sat, 31 Oct 2020 04:00:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/column-soms-kan-halloween-ook-magisch-zijn/

In de Verenigde Staten is Halloween in de eerste plaats een suikerfeest. Per jaar wordt een kwart van alle zoetigheid dan opgesnoept. Dat klinkt ongezond in een land van overgewicht en diabetici. En sommigen onder u zouden door dit bericht nog meer reden vinden om te sakkeren op Halloween en al de commerciële brol die daarmee gepaard gaat.

Lees meer..

]]>
Vietnamese bootvluchteling die in 1979 als peuter uit zee werd gered is nu professor in UZA https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/vietnamese-bootvluchteling-die-in-1979-als-peuter-uit-zee-werd-gered-is-nu-professor-in-uza/ Sat, 31 Oct 2020 04:00:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/vietnamese-bootvluchteling-die-in-1979-als-peuter-uit-zee-werd-gered-is-nu-professor-in-uza/

Amper twee jaar oud was Trinh Xuan Bich (43) toen hij als Vietnamees bootvluchteling met zijn familie in België werd opgevangen. Vandaag leidt hij als gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen jonge gynaecologen op en probeert hij zo veel mogelijk mensenlevens te redden in het UZA als gynaecologisch oncoloog. Dat hij zelf bij een straatoverval bijna werd doodgeslagen, vertelt hij zonder enige rancune, en noemt hij “niet zo belangrijk”. Om andere jongeren te motiveren om kansen te grijpen en hard te studeren, heeft de Antwerpse professor Trinh zich nu tot doel gesteld aan duizend leerlingen in het secundair onderwijs zijn levensverhaal te vertellen.

Lees meer..

]]>
Tips voor winterdip en coronablues: “Ga naar buiten, doe wat wel nog mag. En lach!” https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/tips-voor-winterdip-en-coronablues-ga-naar-buiten-doe-wat-wel-nog-mag-en-lach/ Sat, 31 Oct 2020 04:00:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/tips-voor-winterdip-en-coronablues-ga-naar-buiten-doe-wat-wel-nog-mag-en-lach/

Nu de dagen donkerder worden, komt bij velen het gemis aan licht(heid) boven. Bij de ene heet dat winterdip, bij de andere seizoensdepressie. Komt daar dit jaar nog bij: de coronacrisis. Somberte dreigt zich van veel mensen meester te maken. Kunnen we ons daartegen wapenen?

Lees meer..

]]>
Antwerpse advocatenbroers Souidi in docureeks ‘Justice for All’: “Wij zijn verslaafd aan elke dag nog beter doen” https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/antwerpse-advocatenbroers-souidi-in-docureeks-justice-for-all-wij-zijn-verslaafd-aan-elke-dag-nog-beter-doen/ Sat, 31 Oct 2020 04:00:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/antwerpse-advocatenbroers-souidi-in-docureeks-justice-for-all-wij-zijn-verslaafd-aan-elke-dag-nog-beter-doen/

Het is nog maar de vraag hoe advocatenbroers Souidi & Souidi de eeuwigheid zullen ingaan. Als Saatchi & Saatchi, de gelijknamige broers van het Britse reclamebureau met vestigingen in bijna zeventig landen? De twee doen er in elk geval alles aan. Vorige maand bracht Omar zijn biografie uit, en sinds deze week figureren ze beiden in docuserie Justice for All op Vier. En dan is er die mysterieuze Souidi-factor. “Wij zijn waanzinnig harde werkers.”

Lees meer..

]]>
Botervlootje mag volgend jaar in blauwe zak https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/botervlootje-mag-volgend-jaar-in-blauwe-zak/ Sat, 31 Oct 2020 04:00:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/botervlootje-mag-volgend-jaar-in-blauwe-zak/

Botervlootjes, yoghurtpotjes en plastic zakjes mogen vanaf volgend jaar mee in de blauwe pmd-zak. Dat besliste het Antwerpse schepencollege, samen met de ophaling van huishoudelijk afval op feestdagen.

Lees meer..

]]>
Geen amateurvoetbal meer in 2020? Nog veel vragen bij Antwerpse clubs https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/geen-amateurvoetbal-meer-in-2020-nog-veel-vragen-bij-antwerpse-clubs/ Sat, 31 Oct 2020 04:00:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/geen-amateurvoetbal-meer-in-2020-nog-veel-vragen-bij-antwerpse-clubs/

De coronacrisiscel van de KBVB heeft zich vrijdag gebogen over hoe het nu verder moet met de voetbalcompetities in de lagere afdelingen. Uiteindelijk besloten ze gisterennamiddag om het Overlegcomité af te wachten van gisteravond. Nu de contacten opnieuw beperkt zijn, lijkt voetbal voor de rest van de kalenderjaar een utopie. Volgende week houdt de bond een nieuwe vergadering. Ligt alvast op tafel: wanneer kan de competitie voor amateurclubs hervat worden? Kunnen de eindrondes nog gespeeld worden? En kunnen de zestiende finales van de bekercompetitie uitgesteld worden? Volgt dan meer duidelijkheid?

Lees meer..

]]>
Geel streeft naar autoluwe ontmoetingsplek op stationsplein https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/geel-streeft-naar-autoluwe-ontmoetingsplek-op-stationsplein/ Sat, 31 Oct 2020 04:00:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/gazet-van-antwerpen-online-krant/geel-streeft-naar-autoluwe-ontmoetingsplek-op-stationsplein/

De Gelenaars mogen zich de volgende twee weken uitspreken over een ontwerp van voorkeur dat de ruime stationsomgeving hertekent. Dat houdt een autoluw ontmoetingsplein met diverse woonvormen in.

Lees meer..

]]>
De balans https://www.krantenkoppen.eu/be/detijd/de-balans/ Sat, 31 Oct 2020 03:00:06 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/detijd/de-balans/ 04:00 In ‘Zijn er nog vragen’ legt medisch filosoof Ignaas Devisch (50) kinderen filosofische vragen voor, verpakt in een spannend verhaal. Waar komt de mens vandaan? Hoe weten we of iets waar is? Hier maak… Lees meer..

]]>