Krantenkoppen https://www.krantenkoppen.eu 24/7 overzicht van Krantenkoppen! Sun, 21 Apr 2019 09:40:06 +0000 nl hourly 1 Bloedbad in Sri Lanka door aanslagen op hotels en kerken https://www.krantenkoppen.eu/nl/nu-nl/bloedbad-in-sri-lanka-door-aanslagen-op-hotels-en-kerken/ Sun, 21 Apr 2019 09:40:06 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/nu-nl/bloedbad-in-sri-lanka-door-aanslagen-op-hotels-en-kerken/ Bij aanslagen op drie kerken en drie luxehotels in Sri Lanka zijn zondag meer dan honderd mensen om het leven gekomen en zeker vierhonderd mensen gewond geraakt. Onder de slachtoffers zouden ook tientallen buitenlanders zijn. Lees meer..

]]>
Explosie in Sri Lankaanse kerk met dashcam vastgelegd https://www.krantenkoppen.eu/nl/nu-nl/explosie-in-sri-lankaanse-kerk-met-dashcam-vastgelegd/ Sun, 21 Apr 2019 09:22:59 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/nu-nl/explosie-in-sri-lankaanse-kerk-met-dashcam-vastgelegd/ Een explosie in een kerk in Kochikade is vastgelegd met een dashcam. Zondagochtend zijn op meerdere plekken in Sri Lanka explosieven afgegaan. Bij de aanslagen zijn meer dan honderd mensen omgekomen. Honderden mensen raakten gewond. Lees meer..

]]>
Sri Lanka getroffen door nog twee explosies https://www.krantenkoppen.eu/nl/metro-krant/sri-lanka-getroffen-door-nog-twee-explosies/ Sun, 21 Apr 2019 09:15:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/metro-krant/sri-lanka-getroffen-door-nog-twee-explosies/ Srilankaanse plaats Dematagoda werd zondag als achtste plaats opgeschrikt met een explosie. Zo meldt de zender Newsfirst op gezag van de politie. 

Dehiwela Sri Lanka werd nog maar kort daarvoor als zevende plek getroffen. Dat meldt de politie. Zeker twee mensen hebben de aanslag niet overleefd, zo meldt de Srilankaanse zender Newsfirst. De explosie vond plaats in een hotel in de buurt van een dierentuin. 

Lees meer..

]]>
Aanslag bij Shangri-La hotel: na tweede explosie sprongen de ramen https://www.krantenkoppen.eu/nl/nos-nieuws/aanslag-bij-shangri-la-hotel-na-tweede-explosie-sprongen-de-ramen/ Sun, 21 Apr 2019 09:08:02 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/nos-nieuws/aanslag-bij-shangri-la-hotel-na-tweede-explosie-sprongen-de-ramen/ Het hotel in de Sri Lankaanse stad Colombo was een van de doelwitten. Lees meer..

]]>
Paasvuren Duitsland veroorzaken stank in Nederland https://www.krantenkoppen.eu/nl/metro-krant/paasvuren-duitsland-veroorzaken-stank-in-nederland/ Sun, 21 Apr 2019 09:00:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/metro-krant/paasvuren-duitsland-veroorzaken-stank-in-nederland/ Inwoners in Urk, Appingedam, Noordwijk, Delfzijl, Kampen, Assen, Zwolle en zelfs Amsterdam hadden misschien stiekem wel gehoopt vandaag verkouden te zijn. Paasvuren over de grens bij Duitsland veroorzaken namelijk een intense brandlucht. De stankoverlast is te wijten aan een oostenwind.  Lees meer..

]]>
‘Notre Dame quasi gered’ https://www.krantenkoppen.eu/be/detijd/notre-dame-quasi-gered/ Sun, 21 Apr 2019 08:56:26 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/detijd/notre-dame-quasi-gered/ 10:56 De Notre-Dame van Parijs is ‘quasi gered’ ondanks enkele ‘gevoelige punten’ aan het gewelf. Dat zei de Franse minister van Cultuur Franck Riester op een hommageconcert voor de kathedraal, vijf dagen n… Lees meer..

]]>
VS start schoonmaakprogramma voor giftig middel in Vietnam https://www.krantenkoppen.eu/nl/nu-nl/vs-start-schoonmaakprogramma-voor-giftig-middel-in-vietnam/ Sun, 21 Apr 2019 08:47:55 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/nu-nl/vs-start-schoonmaakprogramma-voor-giftig-middel-in-vietnam/ De Verenigde Staten zijn zaterdag begonnen met het opruimen van een oude luchtbasis in Vietnam, waar tijdens de Vietnamoorlog het chemische Agent Orange werd opgeslagen. Die schoonmaak gaat tien jaar duren en kost ongeveer 162 miljoen euro. Lees meer..

]]>
Vier zwaargewonden na crash tegen rotonde in Maasmechelen https://www.krantenkoppen.eu/be/de-standaard-online/vier-zwaargewonden-na-crash-tegen-rotonde-in-maasmechelen/ Sun, 21 Apr 2019 08:44:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/de-standaard-online/vier-zwaargewonden-na-crash-tegen-rotonde-in-maasmechelen/

Bij een verkeersongeval in Maasmechelen zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier inzittenden van een personenwagen zwaargewond geraakt.

Lees meer..

]]>
Paniek en gegil buiten kerk na aanslag Sri Lanka https://www.krantenkoppen.eu/nl/nos-nieuws/paniek-en-gegil-buiten-kerk-na-aanslag-sri-lanka/ Sun, 21 Apr 2019 08:37:36 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/nos-nieuws/paniek-en-gegil-buiten-kerk-na-aanslag-sri-lanka/ Bij aanslagen op zeker drie kerken en drie hotels in Sri Lanka zijn zeker 100 doden en zo’n 300 gewonden gevallen. Lees meer..

]]>
Game Boy wordt dertig https://www.krantenkoppen.eu/be/detijd/game-boy-wordt-dertig/ Sun, 21 Apr 2019 08:19:56 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/detijd/game-boy-wordt-dertig/ 10:19 Het is exact dertig jaar geleden dat de Game Boy op de markt kwam. Lees meer..

]]>
Vier zwaargewonden na crash tegen rotonde: wagen wordt meters ver weg gekatapulteerd https://www.krantenkoppen.eu/be/het-nieuwsblad/vier-zwaargewonden-na-crash-tegen-rotonde-wagen-wordt-meters-ver-weg-gekatapulteerd/ Sun, 21 Apr 2019 08:13:08 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/het-nieuwsblad/vier-zwaargewonden-na-crash-tegen-rotonde-wagen-wordt-meters-ver-weg-gekatapulteerd/

Bij een verkeersongeval in Maasmechelen zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier inzittenden van een personenwagen zwaargewond geraakt.

Lees meer..

]]>
Vijftigtal Belgen op reis in Sri Lanka, voorlopig geen ongerustheid https://www.krantenkoppen.eu/be/de-standaard-online/vijftigtal-belgen-op-reis-in-sri-lanka-voorlopig-geen-ongerustheid/ Sun, 21 Apr 2019 08:12:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/de-standaard-online/vijftigtal-belgen-op-reis-in-sri-lanka-voorlopig-geen-ongerustheid/

Bij de aanslagen op Sri Lanka werden ook 35 buitenlandse toeristen gedood. Het is nog niet duidelijk of er zich ook Belgen onder de slachtoffers bevinden.

Lees meer..

]]>
Mogelijk Nederlanders onder slachtoffers aanslagen Sri Lanka https://www.krantenkoppen.eu/nl/nu-nl/mogelijk-nederlanders-onder-slachtoffers-aanslagen-sri-lanka/ Sun, 21 Apr 2019 08:05:36 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/nu-nl/mogelijk-nederlanders-onder-slachtoffers-aanslagen-sri-lanka/ Bij aanslagen in Sri Lanka zijn zondag zeker 138 mensen om het leven gekomen en 400 mensen gewond geraakt door zes explosies bij kerken en hotels op Sri Lanka. In dit liveblog houden we u op de hoogte van de gebeurtenissen. Lees meer..

]]>
‘We moeten op school inenten, net als vroeger’ https://www.krantenkoppen.eu/be/detijd/we-moeten-op-school-inenten-net-als-vroeger/ Sun, 21 Apr 2019 08:04:57 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/be/detijd/we-moeten-op-school-inenten-net-als-vroeger/ 10:04 De mazelen zijn aan een opmerkelijke opmars bezig in ons land. Alain Fischer, de dokter achter de nieuwe Franse vaccinatiepolitiek, ziet heil in verplichte inentingen. Lees meer..

]]>
Opnieuw handgranaat in Amsterdamse Spuistraat https://www.krantenkoppen.eu/nl/metro-krant/opnieuw-handgranaat-in-amsterdamse-spuistraat/ Sun, 21 Apr 2019 07:55:00 +0000 https://www.krantenkoppen.eu/nl/metro-krant/opnieuw-handgranaat-in-amsterdamse-spuistraat/ In de Spuistraat in Amsterdam is zondag opnieuw een handgranaat gevonden. Het explosief is veilig verwijderd en niet ontploft, zo meldt de politie. De granaat lag in de buurt van coffeeshop New Times. 

De melding van het explosief kwam rond half vier in de nacht. Op dezelfde plek merkte een schoonmaker zaterdag ook al een handgranaat op. De EOD heeft hem onschadelijk gemaakt. Het is nog onduidelijk wie de handgranaten daar neer heeft gelegd en met welke reden. Begin april was het ook al raak aan de Spuistraat. Toen explodeerde een handgranaat bij club Mad Fox. 

Lees meer..

]]>